Domaine Guyon, Vosne Romanee

http://www.domaineguyon-vosne.com/en/home/

Domaine Guyon i Vosne-Romanee blev etableret i 1938. Fra 1991 til 2015 har det været drevet af de to brødre Jean Pierre og Michel Guyon. Siden 2015 er det Jean Pierre Guyon, som er ved roret. Vingården har været drevet biologisk fra 2006 og er blevet certificeret fra og med årgang 2012.

Jean Pierre tilbringer rigtig meget af sin tid i vinmarkerne, for som han siger: "Det er her kvaliteten i den senere produktion grundlægges".  Han bruger bl.a. hele drueklaser i fermenationen af vinen, da stilkene også modnes og giver struktur til vinene. I dette stadie af produktionen undgås tilsætning af svovl. Fra 1991 og frem til i dag er arealet af markbesiddelser udvidet til at omfatte mere end 9 ha i de bedste appellationer. 

Jean Pierre Guyon har marker fra Beaune i syd til Gevrey-Chambertin i nord fordelt med ca. 70% i Cotes de Nuits og 30% i Cotes de Beaune. Gennem årene er det blevet til adskillige Coup de ceaur i den franske vinbibel Guide Hachette. Herhjemme har flere af vinene fået super anmeldelser i flere professionelle medier. 2018 og 2019 årgangene er rost til skyerne: "helt fænomenale", siger bourgognespecialisten MW'eren Jasper Morris. Han udtrykker også: "it's a hidden secret until today". 

Der er 1 produkt.

Viser 1-1 af 1 element(er)

Aktive filtre